آبکاری بشکه
گروه های بزرگی از قطعات ریز را می توان با استفاده از روش آبکاری بشکه آبکاری کرد. در این روش، قطعات داخل بشکه ای قرار می گیرند که محلول الکترولیت داخل آن است. در حین انجام فرآیند آبکاری، بشکه چرخانده می شود و قطعات را به هم می زند تا از یکنواختی یکنواخت اطمینان حاصل شود. آبکاری بشکه یک راه حل ارزان، موثر و انعطاف پذیر است که بر روی قطعات کوچک و مستحکم بهترین عملکرد را دارد.
هنگام آبکاری گروه های بزرگ قطعات، آبکاری رک که به عنوان آبکاری سیم نیز شناخته می شود، انتخاب خوبی است. این تکنیک هر جزء را با چیدن آن بر روی یک قفسه سیمی در تماس مستقیم با منبع برق قرار می دهد. این انتخاب برای قطعات ظریفتری که با وجود گرانتر بودن، امکان آبکاری بشکهای را ندارند، ایدهآل است. بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که آبکاری قفسه برای قطعاتی که رسانای الکتریکی هستند یا اشکال نامنظمی دارند چالش برانگیزتر است.
با نام آبکاری اتوکاتالیستی نیز شناخته می شود، از روشی شبیه به رسوب الکتریکی استفاده می کند اما جزء را تحت الکتریسیته قرار نمی دهد. در عوض، یک واکنش شیمیایی به جای واکنش الکتریکی برای حل و رسوب فلز آبکاری استفاده می شود. این گزینه علیرغم مفید بودن برای قطعاتی که نمی توانند با جریان الکتریکی کار کنند، گرانتر و کارایی کمتری نسبت به سایرین دارد.
سد محافظ
ایجاد یک مانع حفاظتی روی بستر از طریق آبکاری الکتریکی، آن را در برابر عناصر محافظت می کند. این مانع ممکن است گاهی اوقات بتواند از خوردگی ناشی از جو جلوگیری کند. این ویژگی به طور خاص به قطعات کمک می کند زیرا آنها می توانند در محیط های خشن تر برای مدت زمان طولانی تری مقاومت کنند و نیاز به تعویض کمتری دارند.
ظاهر پیشرفته
زیبایی شناسی بهبود یافته: برای اینکه قطعات بیرونی براق تر و چشم نوازتر شوند، لایه های نازکی از فلزات گرانبها اغلب روی آنها آبکاری می شود. از آنجایی که این آبکاری بدون تحمیل هزینه های گزاف، جذابیت زیبایی را به شما می بخشد، قطعات جذاب را می توان با هزینه کمتری فروخت. علاوه بر این، آبکاری الکتریکی اغلب برای جلوگیری از کدر شدن ظروف نقره، افزایش دوام و جذابیت زیبایی در طول زمان استفاده می شود.
رسانایی الکتریکی
آبکاری نقره و مس به بهبود هدایت الکتریکی در قطعات کمک می کند و راه حلی عملی و مقرون به صرفه برای افزایش رسانایی در قطعات الکتریکی و الکترونیکی ارائه می دهد.
مقاومت در برابر حرارت
تعدادی از فلزات، مانند طلا و روی نیکل، در برابر حرارت مقاوم هستند و توانایی زیرلایه را برای مقاومت در برابر آسیب حرارتی افزایش می دهند. این به نوبه خود ممکن است طول عمر قطعاتی که آبکاری شده اند را افزایش دهد.
افزایش سختی
آبکاری اغلب برای تقویت مواد زیرلایه استفاده می شود و حساسیت آنها را در برابر آسیب ناشی از استرس یا استفاده خشن کاهش می دهد. این ویژگی می تواند طول عمر قطعات آبکاری شده را افزایش دهد و نیاز به تعویض را کاهش دهد.
آلودگی
آلودگی اولین و مهم ترین عیب آبکاری است. فرآیند آبکاری باعث تولید برخی مواد زائد خطرناک می شود که در صورت دفع نادرست، می تواند آسیب های زیست محیطی قابل توجهی ایجاد کند. با این حال، با مدیریت موثر زباله می توان از این امر جلوگیری کرد!
هزینه های نسبتاً بالاتر
هزینه ها یکی دیگر از اشکالاتی است که اغلب در رابطه با آبکاری الکتریکی ذکر شده است. همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، کل نصب آبکاری بسیار گران است! قبل از شروع، باید مقدار زیادی فلز، مواد شیمیایی و سایر تجهیزات گران قیمت بخرید. خوشبختانه قیمت تجهیزات آبکاری به مرور زمان ارزان تر می شود!
آبکاری به زمان نیاز دارد
اشکال نهایی فرآیند آبکاری به زمان مربوط می شود. آبکاری می تواند یک فرآیند طولانی باشد که نیاز به صبر زیادی دارد زیرا لایه فلزی بسیار کند رسوب می کند. حتی زمانی که قطعات به چندین لایه نیاز دارند، پشتکار در پایان نتیجه خواهد داد.
صنعت خودرو
برای جلوگیری از خوردگی در شرایط محیطی چالش برانگیز، آبکاری اغلب در صنعت خودرو استفاده می شود. آبکاری نیکل الکترولس یک جایگزین عالی برای کروم روی مبدل های کاتالیزوری و اجزای پلاستیکی است، در حالی که محلول های آبکاری روی نیکل از تشکیل زنگ زدگی جلوگیری می کند.
صنعت الکترونیک
به دلیل رسانایی آبکاری طلا، شرکت های الکترونیکی اغلب از آن برای پوشاندن اتصالات و نیمه هادی ها استفاده می کنند. در این صنعت، طلا به دلیل توانایی آن در مقاومت در برابر خوردگی نیز ارزشمند است. زمانی که تاکید بر رسانایی است، آبکاری مس به عنوان جایگزینی برای طلا در این صنعت استفاده می شود. آلیاژهای پالادیوم اغلب بر روی قطعات و تجهیزات الکترونیکی به عنوان پوشش محافظ استفاده می شوند.
صنعت پزشکی
آبکاری فلزی اغلب در بخش تجهیزات پزشکی برای افزایش زیست سازگاری قطعات، به ویژه ایمپلنت ها استفاده می شود. طلا، نقره و تیتانیوم به دلیل زیست سازگاری، مقاومت در برابر خوردگی، سختی و مقاومت در برابر سایش – که همگی برای کاشت و تعویض مفصل ضروری هستند – در این صنعت استفاده می شوند.
صنعت هوافضا
تیتانیوم به دلیل داشتن نسبت قدرت به وزن بسیار عالی، اغلب در صنعت هوافضا برای ساخت هواپیما استفاده می شود. در این صنعت، مس به طور مکرر برای افزایش مقاومت در برابر حرارت استفاده می شود، در حالی که آبکاری نیکل اغلب برای محافظت در برابر خوردگی و سایش استفاده می شود.
صنعت نفت و گاز
با توجه به ماهیت پتروشیمی ها، حفاظت از خوردگی یک نگرانی عمده برای بخش نفت و گاز است. در این صنعت از آبکاری نیکل الکترولس برای جلوگیری از خوردگی لوله ها و سایر اجزاء و افزایش طول عمر قطعات استفاده می شود.
آبکاری در بسیاری از صنایع دیگر مانند بخش های نظامی، دفاعی و سلاح گرم استفاده می شود. آبکاری آبکاری به دلیل کیفیت عملی، هزینه کم و سازگاری در استفاده، در همه این صنایع ترجیح داده می شود.
از آنجایی که آبکاری الکترولس یا اتوکاتالیستی نیازی به الکتریسیته خارجی یا حمام آبکاری ندارد و می توان از آن در اندازه ها و شکل های مختلف مواد استفاده کرد، هزینه کمتری دارد. آبکاری الکترولس کندتر از آبکاری الکتریکی است، قادر به تولید صفحات ضخیم نیست و کنترل آن دشوارتر است. آبکاری نیکل الکترولس معمولی ترین روش آبکاری اتوکاتالیستی است. البته از این روش می توان برای آبکاری مس، نقره و طلا نیز استفاده کرد.
آبکاری الکترولس تعدادی از اثرات بر روی محصول نهایی دارد، از جمله جلوگیری از خوردگی فلز پایه، بزرگ شدن قطعه کار و تغییر رسانایی، بازتاب پذیری و لحیم کاری.
این امکان وجود دارد که قطعه خود را بدون استفاده از منبع تغذیه خارجی با استفاده از آبکاری الکترولس که به آن آبکاری اتوکاتالیستی یا پوشش تبدیلی نیز گفته می شود، آبکاری کنید. این روش مستلزم غوطه ور کردن جزء در محلول آبی، رسوب نیکل و سپس آبکاری قطعه بدون استفاده از انرژی الکتریکی است.
این فرآیند کاملا شیمیایی است. برخلاف آبکاری الکتریکی، به تجهیزات اضافی یا نیروی الکتریکی نیاز ندارد.
چه زمانی از آبکاری الکترولس استفاده می شود
اگر هدف اصلی شما از آبکاری قطعات، به جای بهبود زیبایی شناسی محصول، افزایش مقاومت در برابر خوردگی باشد، اغلب تکنیک های آبکاری الکترولس گزینه بهتری هستند. این به این دلیل است که قسمت آبکاری شده بهشدت سخت و کمتر متخلخل است و در نتیجه مقاومت در برابر خوردگی افزایش مییابد. به همین دلیل، تکنیکهای آبکاری الکترولس در بخشهایی مانند صنعت نفت و کاربردهای دریایی که قطعات در معرض سایش و خوردگی هستند بسیار رایج است.
در قطعاتی مانند پمپ ها و شیرها که اغلب در معرض عوامل خورنده هستند، اغلب از تکنیک های آبکاری الکترولس استفاده می شود. علاوه بر این، آبکاری الکترولس رسوبات فلزی را ایجاد می کند که به طور مداوم در سرتاسر قطعه به صورت یکنواخت ضخیم هستند.
بنابراین، اگر قطعاتی با اشکال پیچیده دارید، آبکاری الکترولس ممکن است گزینه بسیار بهتری باشد که دستیابی به آبکاری یکنواخت با استفاده از روشهای آبکاری سنتی چالش برانگیز باشد.
در این مقاله به آبکاری فلزات (روش های آبکاری)پرداخته ایم وبه طور جامع همه پوشش ها را مورد بررسی قرار داده ایم. فرآیند آبکاری یک فرآیند تولیدی است که در آن یک لایه نازک از فلز یک بستر را می پوشاند. آبکاری فلز مزایای بسیاری را برای محصولات تولیدی از فلز و سایر مواد […]
هنگامی که صحبت از دنیای حفاظت در برابر خوردگی می شود، غیرفعال سازی روی یکی از فرآیندهای بسیار مهم است که یک لایه دفاعی اضافی به مواد پوششی با روی اضافه می کند. در حالی که گالوانیزه کردن سطح اولیه مقاومت در برابر خوردگی را فراهم می کند، غیرفعال سازی روی آن را یک قدم […]
در این مقاله به راه اندازی اولین خطوط آبکاری توسط Monro برای گسترش خط آبکاریPKG Equipment میپردازیم. شما می توانید جهت مشاوره, راه اندازی خط تولید آبکاری وخریدمواداولیه آبکاری ,با کارشناسان آبکارصنعت با شماره های زیر در تماس باشید: ۰۹۱۲۶۳۰۱۸۶۴ – ۰۹۱۲۹۶۱۹۸۳۰ شروع کار مونرو مونرو شروع به افزایش ظرفیت آبکاری کرد، که به […]
آبکار صنعت با هدف ارائه خدمات تخصصی از جمله تست آزمایشگاه و مشاوره در راه اندازی خطوط آبکاری و همچنین عرضه مستقیم کلیه مواد اولیه تخصصی صنعت آبکاری به صورت مایع و پودر با تیمی با تجربه و حرفه ای در سال 1402 تاسیس گردیده و می کوشد تا نسبت به رفع مشکلات در راه اندازی و تامین مواد اولیه گامی مثبت بردارد.
دیدگاهتان را بنویسید