اکثر مقامات بهداشتی موافق هستند که ساخارین برای مصرف انسان بی خطر است. و جایگزینی شکر با شیرین کننده های مصنوعی مانند ساخارین ممکن است فوایدی برای کاهش وزن داشته باشد.
ساخارین یکی از قدیمی ترین شیرین کننده های مصنوعی موجود در بازار است. در واقع، بیش از 100 سال است که برای شیرین کردن غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
با این حال، تا دهه 60 و 70 بود که به عنوان جایگزین شکر رایج شد.
برخی می گویند که جایگزینی شکر با ساخارین به کاهش وزن، دیابت و سلامت دندان ها کمک می کند.
دیگران در مورد بی خطر بودن همه شیرین کننده های مصنوعی، از جمله این مورد، تردید دارند.
این مقاله نگاهی دقیق به ساخارین می اندازد تا مشخص کند که آیا برای سلامتی شما خوب است یا بد.
ساخارین یک شیرین کننده غیر مغذی یا مصنوعی است.
این در آزمایشگاه با اکسید کردن مواد شیمیایی O-toluene sulfonamide یا انیدرید فتالیک ساخته می شود. شبیه پودر کریستالی و سفید است.
ساخارین معمولاً به عنوان جایگزین قند استفاده می شود زیرا حاوی کالری یا کربوهیدرات نیست. انسان ها نمی توانند ساخارین را تجزیه کنند، بنابراین بدن شما بدون تغییر باقی می ماند.
حدود 300 تا 400 برابر شیرین تر از شکر معمولی است، بنابراین برای داشتن طعم شیرین فقط به مقدار کمی نیاز دارید.
با این حال، می تواند طعم ناخوشایند و تلخی داشته باشد. به همین دلیل است که ساخارین اغلب با سایر شیرین کننده های کم کالری یا صفر مخلوط می شود.
به عنوان مثال، ساخارین گاهی اوقات با آسپارتام، یکی دیگر از شیرین کننده های کم کالری که معمولا در نوشیدنی های رژیمی گازدار یافت می شود، ترکیب می شود.
تولید کنندگان مواد غذایی اغلب از ساخارین استفاده می کنند زیرا نسبتاً پایدار است و ماندگاری طولانی دارد. مصرف آن حتی پس از سال ها نگهداری بی خطر است.
علاوه بر نوشیدنی های رژیمی گازدار، ساخارین برای شیرین کردن آب نبات ها، مرباها، ژله ها و کلوچه های کم کالری استفاده می شود. همچنین در بسیاری از داروها استفاده می شود.
ساخارین را می توان مشابه شکر سفره برای پاشیدن روی مواد غذایی مانند غلات یا میوه استفاده کرد یا به عنوان جایگزین شکر در قهوه یا هنگام پخت استفاده کرد.
مقامات بهداشتی موافق هستند که ساخارین برای مصرف انسان بی خطر است.
اینها شامل سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) و سازمان غذا و دارو (FDA) است.
با این حال، همیشه اینطور نبود، زیرا در دهه 1970، چندین مطالعه روی موشها، ساخارین را با ایجاد سرطان مثانه مرتبط دانستند (منبع مورد اعتماد 1).
سپس به عنوان احتمالاً سرطانی برای انسان طبقه بندی شد. با این حال، تحقیقات بیشتر نشان داد که توسعه سرطان در موشها مربوط به انسان نیست.
مطالعات مشاهدهای در انسان هیچ ارتباط واضحی بین مصرف ساخارین و خطر ابتلا به سرطان نشان نداد (2Trusted Source، 3Trusted Source، 4Trusted Source).
به دلیل فقدان شواهد محکمی که ساخارین را با ایجاد سرطان مرتبط می کند، طبقه بندی آن به “غیرقابل طبقه بندی به عنوان سرطانی برای انسان” تغییر یافت (منبع مورد اعتماد 5).
با این حال، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که مطالعات مشاهدهای برای رد این که هیچ خطری وجود ندارد کافی نیست و همچنان توصیه میکنند که افراد از ساخارین اجتناب کنند.
ساخارین در طیف گسترده ای از غذاها و نوشیدنی های رژیمی یافت می شود. همچنین به عنوان شیرین کننده سفره استفاده می شود.
این محصول با نام های تجاری Sweet ‘N Low، Sweet Twin و Necta Sweet به فروش می رسد.
ساخارین به دو صورت گرانول یا مایع موجود است که یک وعده آن شیرینی قابل مقایسه با دو قاشق چایخوری شکر دارد.
یکی دیگر از منابع رایج ساخارین نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی است، اما FDA این مقدار را به بیش از 12 میلی گرم در هر اونس مایع محدود می کند.
با توجه به ممنوعیت ساخارین در دهه 1970، بسیاری از تولیدکنندگان نوشیدنی های رژیمی به آسپارتام به عنوان شیرین کننده روی آوردند و امروزه نیز از آن استفاده می کنند.
ساخارین اغلب در محصولات پخته شده، مربا، ژله، آدامس، میوه های کنسرو شده، آب نبات، رویه های دسر و سس های سالاد استفاده می شود.
همچنین در محصولات آرایشی از جمله خمیر دندان و دهانشویه نیز یافت می شود. علاوه بر این، این یک عنصر رایج در داروها، ویتامین ها و داروها است.
در اتحادیه اروپا، ساخارینی که به غذا یا نوشیدنی اضافه شده است را می توان به عنوان E954 در برچسب تغذیه شناسایی کرد.
ساخارین اغلب به عنوان جایگزین قند برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود.
این به این دلیل است که توسط بدن شما متابولیزه نمی شود و مانند شکر تصفیه شده بر سطح قند خون تأثیر نمی گذارد.
مطالعات کمی اثرات ساخارین به تنهایی بر سطح قند خون را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند، اما چندین مطالعه به اثرات سایر شیرین کننده های مصنوعی پرداخته اند.
یک مطالعه شامل 128 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز (Splenda) بر سطح قند خون تأثیر نمی گذارد (15 منبع معتبر).
همین نتیجه در مطالعات با استفاده از سایر شیرین کننده های مصنوعی، مانند آسپارتام (16 منبع معتبر، 17 منبع معتبر، 18 منبع معتبر) مشاهده شد.
علاوه بر این، برخی از مطالعات کوتاهمدت نشان میدهند که جایگزینی شکر با شیرینکنندههای مصنوعی ممکن است به کنترل قند خون کمک کند. با این حال، تأثیر معمولاً بسیار کم است (منبع مورد اعتماد 19).
با این وجود، اکثر شواهد نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی به طور قابل توجهی بر سطح قند خون در افراد سالم یا مبتلایان به دیابت تأثیر نمی گذارد (منبع معتبر 20).
اکثر مقامات بهداشتی ساخارین را برای مصرف انسان بی خطر می دانند.
با این حال، هنوز تردیدهایی در مورد اثرات بالقوه منفی آنها بر سلامت انسان وجود دارد.
یک مطالعه اخیر نشان داد که استفاده از ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام ممکن است تعادل باکتری ها را در روده مختل کند (منبع معتبر 24).
تحقیقات در این زمینه نسبتاً جدید و محدود است. با این حال، شواهد قوی وجود دارد که نشان می دهد تغییرات در باکتری های روده با افزایش خطر بیماری هایی مانند چاقی، دیابت نوع 2، بیماری التهابی روده و سرطان مرتبط است (منبع معتبر 25).
در یک مطالعه 11 هفتهای، موشهایی که دوز روزانه آسپارتام، سوکرالوز یا ساخارین دریافت کردند، سطوح قند خون غیرعادی بالایی را نشان دادند. این نشان دهنده عدم تحمل گلوکز و در نتیجه خطر بالاتر بیماری متابولیک است (24Trusted Source، 26Trusted Source).
با این حال، زمانی که موشها با آنتیبیوتیکهایی که باکتریهای روده را از بین میبرد تحت درمان قرار گرفتند، سطح گلوکز خون آنها به حالت عادی بازگشت.
همین آزمایش در گروهی از افراد سالم که حداکثر دوز توصیه شده ساخارین را روزانه به مدت 5 روز مصرف کردند، انجام شد.
از هر هفت نفر، چهار نفر دارای سطوح بالای غیر طبیعی قند خون و همچنین تغییراتی در باکتری های روده بودند. بقیه هیچ تغییری در باکتری های روده نداشتند (منبع معتبر 24).
دانشمندان فکر می کنند که شیرین کننده های مصنوعی مانند ساخارین ممکن است باعث رشد نوعی باکتری شود که در تبدیل غذا به انرژی بهتر است.
این بدان معناست که کالری بیشتری از غذا در دسترس است و خطر چاقی را افزایش می دهد.
با این وجود، این تحقیق بسیار جدید است. مطالعات بیشتری برای کشف ارتباط بین شیرین کننده های مصنوعی و تغییرات در باکتری های روده مورد نیاز است.
معرفی در قلمرو آبکاری، یکی از اجزای کلیدی به دلیل خواص منحصر به فرد و کاربردهای گسترده آن شهرت قابل توجهی پیدا کرده است: نمک آبکاری سدیم ساخارین. این ترکیب قابل توجه، تطبیق پذیری ساخارین سدیم را با فرآیند آبکاری الکتریکی ترکیب می کند و آن را به ابزاری ضروری در صنایع مختلف تبدیل می […]
سدیم ساخارین کاربرد سدیم ساخارین :سدیم ساخارین یا ارتو سولفوبنزیمید سدیم با فرمول مولکولی C7H4NNaO3S شکل نمکی ساخارین، یک شیرین کننده مصنوعی است. به شکل بی آب و دی هیدراته موجود است. این یک پودر بی بو و سفید است. 300 تا 500 برابر شیرین تر از شکر (ساکارز) است. کاربرد عمده سدیم ساخارین در […]
سدیم ساخارین چیست؟ بین ساخارین، آسپارتام، سوکرالوز، استویا و سیکلاماتهایی که مدتها غیرقانونی بودند، به راحتی میتوان با همه شیرینکنندههای مصنوعی اشتباه گرفت. قضاوت در مورد اینکه کدام محصولات برای پخت بهتر هستند و کدام محصولات برای استفاده در میز بهترین هستند، بدون در نظر گرفتن نگرانی های ایمنی نسبی، به اندازه کافی گیج کننده […]
آبکار صنعت با هدف ارائه خدمات تخصصی از جمله تست آزمایشگاه و مشاوره در راه اندازی خطوط آبکاری و همچنین عرضه مستقیم کلیه مواد اولیه تخصصی صنعت آبکاری به صورت مایع و پودر با تیمی با تجربه و حرفه ای در سال 1402 تاسیس گردیده و می کوشد تا نسبت به رفع مشکلات در راه اندازی و تامین مواد اولیه گامی مثبت بردارد.
دیدگاهتان را بنویسید